maanantai 20. helmikuuta 2017

Kuvia puutarhastani

                                                         Puutarhani
Kesä on taas tullut, tosin keikkuen. Aikani kuluu puutarhatöissä. Pettymyksekseni on täytynyt todeta, että jotkut syksyllä istuttamani taimet eivät ole selvinneet talvesta. Niiden jättämiä aukkoja olen sitten joutunut paikkailemaan.
 Minulla on ilo ilmoittaa, että puutarhani on tänä kesänä ensimmäistä kertaa mukana Kotipuutarhalehden järjestämässä Avoimet puutarhat-päivässä sunnuntaina 2.7. Tottakai se on inspiroinut panostamaan pihaan ja puutarhaan entistäkin enemmän. Kaikenlaista uutta ja mielenkiintoista syntyy lähes päivittäin. Parasta aikaa on menossa kivien maalaus, sitten on betonitöiden vuoro. Uutta laatoitusta on myös syntynyt.
 Löysin erään ränsistyneen autiotalon pihalta vanhanaikaista ruskoliljaa ja jonkin pionilajikkeen, Kääpiökurjenmiekkaa myös löytyi. Pioni näyttää sateenkin jälkeen toivottoman nuukahtaneelta. Toivottavasti se toipuu.
Tällä hetkellä sää on poikkeuksellisen hyinen, mutta ilokseni tiistaina satoi runsaasti ja se näkyy heti kasveista kylmyydestä huolimatta. Malttamattomana odotan, että pääsen istuttamaan kasvihuoneessa kasvattamani vihannesten ja kesäkukkien taimet ulos lopullisille paikoilleen. Näyttäisi siltä, että se onnistuisi ensi viikolla.
Lisäilen tänne myös uusia kuvia heti, kun ehdin muilta puutarhatöiltä.

Olen innokas puutarhuri. Puutarhassani on noin 350 erilaista monivuotista kasvilajiketta. Joka kesä puutarha elää ja muuttuu ja siinä on juuri puutarhanhoidon suurin viehätys. Minua kiinnostaa myös puutarhasisustus, esim. pienoismaisemat ja erilaiset koristeet, sekä oleskelutilat. Kesällä tuleekin vietettyä aikaa enimmäkseen ulkona. Tässä joitakin otoksia puutarhastani.
Alla ensimmäisenä kuvia kesältä 2017.
























Meidän 18v. kissavanhuksemme katsastamassa reviiriään.    

Ylläoleva kuva on viime kesän tuotokseni. Nurmikolla asennushiekkaan upotettuja sementtilaattoja, jotka tehty käyttäen raparperin- ja ruttojuuren lehtiä muottina. 



                                     Yllä olevassa kuvassa yksi kyhäilemäni pienoismaisema. Vanhat rikkoontuneet ruukut, oksat, erilaiset kauniit kivet, laatat, patsaat ym. Vain mielikuvitus on rajana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti